Royal Canin logo

Tuomariesittelyt I-K

Saat esittelyn auki klikkaamalla tuomarin nimeä.

Ann Ingram Irlanti

Olen syntynyt suoraan koiramaailmaan, sillä äitini kasvatti boksereita ja isäni oli terrierimies ja ammattiesittäjä. Itse aloitin esittää koiria heti kun opin kävelemään. Halusin itselleni jotain erilaista ja ostin Englannista bostoninterrierin ja kun olin 14-vuotias, siitä tuli minun ensimmäinen Englannin muotovalioni. Ei mennyt kauaa, kun kiinnostukseni kohteeksi tuli bokseri ja villakoirat ja hieman myöhemmin myös lhasa apsot. Minulla on ollut lisäksi whippettejä, beagleja, mopseja ja shetlanninlammaskoiria huvin vuoksi. Kasvateissani on 26 Englannin muotovaliota ja yli 100 Irlannin muotovaliota. Olen toiminut Irish Boxer Dog Clubin ja Poodle Club of Irelandin puheenjohtajana ja tällä hetkellä toimin Boxer Society of Irelandin puheenjohtajana. Arvostelin ensimmäisen kerran 16-vuotiaana ja siitä alkoi tuomariurani. Vuonna 1984 minulle myönnettiin kaikkien rotujen arvosteluoikeudet. Arvostelen säännöllisesti paitsi Euroopassa myös Kanadassa, Australiassa, Uudessa Seelannissa, Aasian maissa, Etelä-Afrikassa ja Etelä-Amerikan maissa. Olen arvostellut aiemmin kaksi kertaa Cruftissa ja tänä vuonna arvostelin siellä kääpiövillakoirat. Odotan myös mielenkiinnolla Suomessa järjestettävää FCI:n Maailman Voittaja –näyttelyä ja siellä arvosteltavakseni merkittyjä rotuja ja ryhmäkilpailuja.

Per Iversen Norja

Olen ollut koirien parissa pitkän aikaa, isoäitini omisti sileäkarvaisia kettuterriereitä ja se on vielä nykyisinkin yksi suosikkiroduistani. Ensimmäisen sileäkarvaisen noutajani toin Englannista Colin Wellsiltä, yhdeltä huomattavimmista rodun kasvattajista, vuonna 1972. Aikojen saatossa olen tuonut häneltä neljä koiraa. Merkittävä tuontikoira jalostuksen kannalta oli Ch Torwood Plaque.

Tuomariksi valmistuin vuonna 1978 ja tällä hetkellä arvostelen kaikki rodut FCI:n ryhmistä 3,4,6,7,8 ja 10 ja kaksi rotua ryhmästä 9. Sileäkarvaisia noutajia olen arvostellut erikoisnäyttelyissä Englannissa, Cruftsissa, Amerikan ja Kanadan erikoisnäyttelyissä sekä kaikkialla Euroopassa. Olen arvostellut yli 40 maassa ja olen Englannissa jakanut serttejä myös gordoninsettereille ja irlanninsusikoirille.

Olen vuosien varrella omistanut useita eri rotuja, mm. labradorinnoutajia, whippettejä, mäyräkoiria, norwichinterriereitä ja tällä hetkellä minulla on borderterrieri.

Olen toinen omistaja kennelnimessä ”Brenna” – tällä nimellä on kasvatettu whippettejä vuodesta 1937 ja myöhemmin myös sileäkarvaisia noutajia ja pitkäkarvaisia mäyräkoiria.

Tämä on kuudes arvostelukertani FCI:n Maailman Voittaja –näyttelyssä ja odotankin näyttelyä innokkaasti.

Leos Jancik Tshekki

Jancik on ollut koirien kanssa tekemisissä lapsuudesta lähtien. Hänen perheensä kasvatti tanskandoggeja ja pitkäkarvaisia collieita. Ensimmäinen oma koira oli valkoinen kääpiövillakoira ja siitä alkoi kaksikymmentä vuotta jatkunut kasvatustyö. Vuonna 1983 Jancik hankki ensimmäisen saksanpystykorvansa ja aloitti sen kasvatustyön. Vuonna 1989 hän alkoi kasvattaa siperianhuskyjä ja samoihin aikoihin tulivat mukaan bostoninterrieri ja chihuahua. Jancik valittiin sekä Bostoninterrieri- että Chihuahuayhdistyksen puheenjohtajaksi. Tuomariuransa hän aloitti vuonna 1989 ja nykyisin hän on kaikkien rotujen tuomari. Hän on arvostellut Tshekin tärkeimmissä näyttelyissä sekä lisäksi Saksassa, Itävallassa, Puolassa, Venäjällä, Ukrainassa, Valko-Venäjällä, Suomessa, Ruotsissa, Kroatiassa, Sloveniassa, Montenegrossa, Unkarissa, Romaniassa, Virossa, Liettuassa, Latviassa, Moldaviassa, Tanskassa, Italiassa ja Israelissa. Hän on arvostellut FCI:n Maailman Voittaja –näyttelyssä Itävallassa vuonna 2012 ja on saanut kutsun FCI.n Maailman Voittaja 2014 –näyttelyyn Helsinkiin sekä FCI:n Euroopan Voittaja 2014 –näyttelyyn Tshekkeihin.

Guy Jeavons Kanada

Jeavons on syntynyt vanhassa siirtomaa Rhodesiassa, nykyisessä Zimbabwessa, perheeseen, jossa oli mäyräkoiria. Hän rakasti myös muita eläimiä ja oli innokas hevosmies. ”GrandGables” –kennelnimi rekisteröitiin vuonna 1972, kun Guy hankki ensimmäisen shetlanninlammaskoiran. Näin lähti siis käyntiin hänen kiinnostuksensa sekä mäyräkoiriin että shetlanninlammaskoiriin. Guy on ollut ja on edelleen kiinnostunut monista roduista ja vuosien aikana hän on omistanut tai kasvattanut yli 200 muotovaliota neljällä mantereella mm. seuraavista roduista: shetlanninlammaskoira, mäyräkoirat, amerikancockerspanieli. saksanpaimenkoira, whippet, chihuahuat, griffonit, bostoninterrieri ja sileäkarvainen kettuterrieri. Guy on kaikkien rotujen tuomari ja on arvostellut Kanadan lisäksi Suomessa, Iso-Britanniassa, Irlannissa, USA:ssa, Australiassa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Argentiinassa, Brasiliassa, Saksassa, Japanissa, Uudessa Seelannissa, Etelä-Afrikassa, Keniassa, Kolumbiassa, Chilessä, Uruguayssa, Venezuelassa ja Zimbabwessa. Ennen Kanadaan muuttoaan Guy oli mm. Etelä-Afrikan Shetlanninlammaskoira Clubin puheenjohtaja, Etelä-Afrikan Mäyräkoirakerhon varapuheenjohtaja ja Etelä-Afrikan Kennelliiton tuomaritoimikunnan jäsen. Yhdessä partnerinsa Mark McMillanin kanssa he ovat ylpeitä omasta osuudestaan maailmanlaajuisessa koiraharrastuksessa.

Philip John Intia

Philip John on kasvanut saksanpaimenkoirien parissa. Intian Kennelliitto myönsi hänelle kaikkien rotujen arvosteluoikeudet vuonna 1977 ja hänellä on nyt 32 vuoden arvostelukokemus sekä kansallisissa että kansainvälisissä näyttelyissä. Vuonna 1981 hänestä tuli kaikkien rotujen tuomari kansainvälisellä tasolla. Hän on arvostellut Intian lisäksi useissa näyttelyissä Australiassa ja Uudessa Seelannissa sekä näyttelyissä Etelä-Afrikassa, Brasiliassa, Japanissa, Filippiineillä, Etelä-Koreassa, Singaporessa, Malesiassa, Thaimaassa, Sri Lankalla, Nepalissa, Ruotsissa, Suomessa, Norjassa, Tanskassa, Unkarissa, Italiassa, Slovakiassa, Latviassa, Virossa ja Espanjassa. Philip on arvostellut seuraavien rotujen erikoisnäyttelyitä: saksanpaimenkoira, vinttikoirat, mäyräkoirat, dobermanni, bokseri, rottweiler, tanskandoggit, dalmatiankoira ja tiibetiläiset rodut. Hän on kasvattanut dobermanneja, lhasa apsoja, beagleja, lyhytkarvaisia   mäyräkoiria, kääpiöpinsereitä ja saksanpaimenkoiria. Lisäksi hän on omistanut ja näyttelyttänyt englanninvinttikoiria, whippettejä, afgaaninvinttikoiria, salukeja, pitkäkarvaisia mäyräkoiria ja Caravan Houndeja (intialainen vinttikoira).

Hannele Jokisilta Suomi

Olen harrastanut koiria koko elämäni ajan. Perheemme ensimmäinen koira – irlanninsetteri – tuli jo ennen syntymääni. Kun olin 10-vuotias, sain ensimmäisen labradorinnoutajani ja siitä lähtien olen ollut koukussa tähän rotuun eli siis 42 vuotta- Ensimmäinen terrierirotu tuli 20 vuotta sitten, nykyisin minulla on carinterrieri. Tänä vuonna on ”Palabras” –kennelin juhlavuosi – 30 vuotta kasvatustyötä. Ulkomuototuomarina olen arvostellut 22 eri maassa ja tällä hetkellä arvostelen kaikki rodut ryhmistä 2,4,7,8, ja 19 sekä myöskin rotuja muista ryhmistä.

Nemanja Jovanovic Serbia

Jovanovic on eläinlääketieteen tohtori. Kennelnimellä ”Heartily” hän kasvattaa valkoisia länsiylämaanterriereitä, skotlanninterriereitä, bostoninterriereitä ja jackrussellinterriereitä. Useat hänen kasvateistaan ovat voittaneet lukuisia valionarvoja eri maissa sekä Maailman Voittaja – ja Euroopan Voittaja –titteleitä. Hänellä on arvosteluoikeudet kaikille roduille FCI:n ryhmistä 1,2,3,4,5,8,9 ja 10 ja hän on arvostellut useimmissa Euroopan maissa sekä Brasiliassa, Kiinassa, Chilessä, Kolumbiassa, Indonesiassa, Japanissa, Meksikossa, Etelä-Afrikassa ja Uruguayssa. Hän on mukana järjestämässä Belgradin kansainvälistä koiranäyttelyä, on Serbian Kääpiökoirayhdistyksen hallituksen jäsen ja Serbian Terrieriklubin puheenjohtaja. Jovanovic toimii uusien serbialaisten tuomareiden kouluttajana.

Johan Juslin Suomi

Johan hankki ensimmäisen oman koiransa vuonna 1965. Muutamaa vuotta myöhemmin vuonna 1976 hän kasvatti ensimmäisen pentueensa. Johanin rotuvalikoimasta vuosienvarrelta löytyy norwichinterrieri, lagotto romagnolo, kääpiösnautseri sekä irlanninsetteri. Hän on kuitenkin tunnetuin Rivale norwichinterriereistään. Kasvattien meriiteissä on lukuisia kansallisia ja kansainvälisiä muotovalioita. Juslin palkittiin myös Vuoden kasvattajana norwichinterriereissä vuosina 2004 ja 2005. Johan on ollut myös aktiivinen yhdistyspuolella. Hän on toiminut mm. Suomen Pekingesikerhon puheenjohtajana. Tällä hetkellä hän on Suomen Norwichin- ja Norfolkinterrieri yhdistyksen puheenjohtaja sekä toimii Ulkomuototuomarit ry:n hallituksessa. Johan on palkittu Suomen Kennelliiton ja Suomen Norwichin- ja Norfolkinterrieri yhdistyksen hopeisilla ansiomerkeillä sekä Suomen Koirankasvattajien kultaisella ansiomerkillä. Ulkomuototuomariksi Johan valmistui 1985 ja vuonna 2007 hän pätevöityi kaikkien rotujen tuomariksi. Hän on suosittu tuomarivieras niin kotimaassa kuin ulkomailla. Arvostelumatkoja hän on tehnyt Philippiinejä ja Etelä-Afrikkaa myöten. Ulkomuototuomaroinnin lisäksi Johan on myös ajokoirien ja pystykorvien koetuomari.

Hiroshi Kamisato Japani

Eläimet ja erityisesti koirat ovat lapsesta lähtien olleet suosikkejani. Ensimmäinen oma koirani oli amerikancockerspanieli ja olen kasvattanut ja näyttelyttänyt rotua vuodesta 1962 lähtien. Sen jälkeen olen myös kasvattanut ja näyttelyttänyt tanskandoggeja, skotlanninterriereitä, maltankoiria ja italianvinttikoiria. Tällä hetkellä kasvatan japanese chinejä. Tuomariurani alkoi vuonna 1978 ja kaikkien rotujen tuomari minusta tuli vuonna 1984. Olen arvostellut kaikkialla Japanissa ja mm. seuraavissa maissa: Espanja, Tanska, USA, Australia, Argentiina, Uusi Seelanti, Etelä-Afrikka, Etelä-Korea, Slovakia, Meksiko, Brasilia, Ranska, Belgia, Venäjä ja nyt odotan paljon tulevaa arvostelutehtävääni FCI:n Maailman Voittaja –näyttelyssä Helsingissä. Olen toiminut Japanin Kennelliiton sihteerinä ja toiminnanjohtajana 19 vuotta vuoteen 2006 saakka. Sinä aikana toimin myös Aasian osaston edustajana FCI:ssä. Olen ollut mukana auttamassa, että thai ridgebackista, koreanjindonkoirasta ja taiwan dogista tuli FCI:n hyväksymiä rotuja ja samoin oli mukana auttamassa, kun akita ja amerikanakita eriytettiin kahdeksi eri roduksi. Nykyisessä elämänvaiheessani haluaisin arvostella ulkomailla kun se vain on mahdollista ja jakaa hienoja kokemuksia ja vaihtaa mielipiteitä monien ystävieni kanssa. Haluaisin myös omistaa aikaani sille, että voisin kirjoittaa Aasian omista roduista ja japanese chinin historiasta.

Frank Kane Iso-Britannia

Ensimmäisen koirani – cockerspanielin – omistin 12-vuotiaana ja siitä lähtien olen ollut mukana koiramaailman touhuissa. Kun kävin yliopistoa minulla oli yhteisomistuksessa kaksi sealyhaminterrieriä ja niistä molemmista tuli muotovalioita. Kun valmistuin yliopistosta vuonna 1970 ostin kaksi amerikancockerspanielia kantanartuikseni. Toisesta tuli muotovalio ja toisen jälkeläisistä tuli muotovalioita ja olen omistanut ja kasvattanut rotua siitä lähtien aivan viime aikoihin saakka. Cockerspanielit ja amerikancockerspanielit ovat aina olleet osa elämääni. Sertifikaattitasolla arvostelin ensimmäisen kerran 1974 ja tällä hetkellä minulla on CC (sert) oikeudet 110:lle rodulle. Tuomariurani kohokohta oli vuonna 2012, kun sain arvostella Cruftsissa Best In Show’n ja sain arvostella myös Westminsterissä. Olen kirjoittanut kolme kirjaa spanieli- ja lintukoiraroduista. Toimin Englannin Kennel Clubin rotumääritelmätoimikunnan puheenjohtajana.

Koirien lisäksi harrastan hevosia ja erityisenä kiinnostuksen kohteena ovat näyttelyponit. Arvostelen myös hevosia ja poneja, mutta pienemmässä mittakaavassa kuin koiria.

Jean-Paul Kerihuel Ranska

Olen syntynyt vuonna 1947 Ranskan Bretagnessa ja olen eläkkeellä oleva tietokoneinsinööri. Olen kasvattanut collieita, shetlanninlammaskoiria, vanhaenglanninlammaskoiria ja shar peitä. Tuomariksi valmistuin vuonna 1979 ja kaikkien rotujen tuomariksi minut nimettiin vuonna 2009. Olen Ranskan Kennelliiton varapuheenjohtaja, Ranskan Collie Klubin ja Ranskan Valkoinenpaimenkoira Klubin puheenjohtaja sekä Ranskan Paimenkoirakomission puheenjohtaja. Minua kiinnostaa paljon myös valokuvaus, mutta koiraharrastukseni vie paljon, paljon aikaani.

Revaz Khomasuridze Venäjä

Ensimmäisen koirani sain vuonna 1972 ja kasvatan ranskanbulldoggeja kennelnimellä ”A’Vigdors”. Tuomariksi valmistuin vuonna 1979 ja kaikkien rotujen tuomariksi 1995. Vuoteen 1993 saakka olin Venäjän Kennelliiton jalostustoimikunnan puheenjohtaja ja vuodesta 2001 alkaen olen toiminut Venäjän Kennelliiton kynologisena neuvonantajana. Olen arvostellut useimmissa Euroopan maissa sekä Argentiinassa ja USA:ssa. Vuodesta 1998 alkaen olen arvostellut lähes jokaisessa FCI:n Maailman Voittaja – ja Euroopan Voittaja –näyttelyssä.

Horst Kliebenstein Saksa

Kasvoin lapsena koirien parissa sillä isälläni oli saksanpaimenkoiria ja myöhemmin mustia kääpiösnautsereita. 16-vuotiaana ostin ensimmäisen oma koirani, tanskandoggin ja ensimmäinen pentueeni oli tätä rotua. Myöhemmin kasvatin basset houndeja, karkeakarvaisia mäyräkoiria ja valkoisia länsiylämaanterriereitä. Vuonna 1969 sain tanskandoggien arvosteluoikeudet ja vuotta myöhemmin basset houndien ja ranskalaisten basset –rotujen oikeudet. Vuonna 1974 minulla oli arvosteluoikeudet kaikille ryhmien 5 ja 6 roduille ja vuonna 1986 minusta tuli kaikkien rotujen tuomari. Helmikuusta 1998 tämän vuoden helmikuuhun toimin FCI:n tuomaritoimkunnan puheenjohtajana. Olen arvostellut useissa Euroopan maissa ja sen lisäksi Australiassa, Argentiinassa, Brasiliassa, Kanadassa, Chilessä, Kiinassa, Kolumbiassa, Etelä-Afrikassa, Keniassa, Panamassa, Uudessa Seelannissa, Intiassa, Malesiassa, Taiwanissa, Thaimaassa, Filippiineillä, Koreassa, USA:ssa ja Perussa. Muistoissani ovat kaikki 17 FCI:n Maailman Voittaja –näyttelyä sekä ensimmäinen kutsu Sydney Royaliin ja ensimmäinen kerta Etelä-Amerikassa.

Vija Klucniece Latvia

Vija Klucniece on Latvian kielen ja kirjallisuuden filologi, naimisissa ja kahden pojan äiti. Hän on omistanut koiria vuodesta 1977 lähtien ensimmäisenä rotunaan pitkäkarvainen collie. Kasvatustyön hän aloitti vuonna 1980 ja on kasvattanut kleinspitzejä, chow choweja ja tällä hetkellä papilloneja. Tuomarina hän on toiminut vuodesta 1998 ja on Latvian lisäksi arvostellut Liettuassa, Virossa, Venäjällä, Valko-Venäjällä, Ukrainassa, Puolassa, Moldaviassa, Ruotsissa, Suomessa, Norjassa, Ranskassa, Italiassa, Unkarissa, Slovakiassa, Sloveniassa, Kroatiassa, Espanjassa, Portugalissa, Luxembourgissa, Bulgariassa ja Australiassa. Hän on toiminut Latvian Kääpiökoirayhdistyksen puheenjohtajana ja vuodesta 1996 alkaen hän on toiminut Latvian Kennelliiton puheenjohtajana.

Frank Knippenborg Alankomaat

Asun yhdellä Alankomaiden kauneimmista alueista vaimoni, kahden lapseni ja kahden kultaisennoutajan kanssa. Tämä ihana rotu on ollut osa elämääni vuodesta 1980 lähtien. 1980- luvun lopulla ja 1990 –luvulla omistamamme koirat ja kasvattimme menestyivät erittäin hyvin näyttelyissä ja olikin ihan luonnollista siirtyä myös tuomariuralle. Alankomaissa ei ole ihan helppoa päästä rodun erikoistuomariksi. Kun sain kaikki koulutukseni, kurssini ja kokeeni valmiiksi, olen arvostellut rotua vuodesta 1990 lähtien sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla ja olen arvostellut useissa Euroopan maissa. Tämä on toinen kerta, kun minut on kutsuttu FCI:n Maailman Voittaja –näyttelyyn arvostelemaan ja olen siitä hyvin kiitollinen. Olen toiminut useiden vuosien ajan useissa eri järjestöissä erilaisissa tehtävissä ja kuulun yhden kansainvälisen näyttelyn näyttelytoimikuntaan. Työkseni johdan järjestöä, joka hoitaa henkisesti epävakaita ihmisiä.

Reino Korpela Suomi

Olen Lapualla asustava suomenpystykorvaharrastaja sekä rodun ulkomuototuomari. Suomenpystykorvia minulla on ollut 1980-luvun loppupuolelta asti. Olen kilpaillut koirillani näyttelyissä -, linnunhaukkukokeissa sekä harrastanut pienimuotoista kasvatustyötä. Kennelnimen Jyrkkäkallio hankin kasvatustyöni tueksi vuonna 2013.

Linnunhaukkukokeissa olen kilpaillut koirillani n. 100 kertaa ja toiminut ehkä saman määrän palkintotuomarina. Olen myös kyseisen koemuodon ylituomari ja saanut kunnian toimia mm. valtakunnallisessa Haukku-ottelussa ylituomarina.

Syksyt vietän koirieni kanssa kanalintujahdissa. Jahtimatkat ulottuvat useasti eri puolille Suomea. Kesäisin kalastan mielelläni ja yleensä käyn lomani aikana Inarinjärvellä viikon verran uistelemassa.

Ulkomuototuomariksi valmistuin vuonna 2005 oman rotuni suomenpystykorvan kautta. Nykyisin minulla on n. 110 rodun arvosteluoikeudet roturyhmistä 5 ja 6. Olen arvostellut koiria paitsi kotimaassa myös Venäjällä ja Englannissa. Tämän vuoden ehdoton kohokohta on arvostella Helsingin Maailmannäyttelyssä suomenpystykorvaurokset.

Arja Koskelo Suomi

Olen ollut ulkomuototuomari vuodesta 1986. Kasvatan rotuja cockerspanieli, norfolkinterrieri ja portugalinvesikoira kennelnimellä Hooligan. Omistuksessani on tällä hetkellä vain kaksi cockerspanielinarttua, mutta edelleen sydän sykkii tuolle alkuperäiselle rodulleni.

Olen arvostellut cockereita yli 100 kertaa maailmalla – jaan ”omalle alkuperäiselle” rodulleni  joka kerta numeroidun ruusukkeen ROP koiralle – maailmannäyttelyssä jaetaan ruusuke nro 103 ! Olen arvostellut cockerspanielit monen maan päänäyttelyissä, mm. rodun kotimaassa Englannissa Cruftsissa sekä Championship näyttelyissä 5 kertaa ( kuudes kerta  heti maailmannäyttelyn jälkeen 2014). Jo nuorena tyttönä olin Englannissa Astrawin kennelissä töissä ja siitä alkoivat joka vuotiset vierailut maassa ja Cruftsin näyttelyssä. Cockerspanieleita olen arvostellut  Englannin lisäksi, Skotlannissa, Irlannissa, kaikissa Skandinavian maissa, USAssa, Japanissa, Etelä-Afrikassa, Belgiassa, Hollannissa, Italiassa, Espanjassa, Portugalissa, Virossa, Venäjällä

Minulla on arvosteluoikeudet FCi ryhmille 4,6,7 ja 8 sekä muutamille terrieriroduille.

Olen ollut järjestelyvastuussa useissa eri näyttelytoimikunnissa mm Turun KV Top Dog show vpj useana vuonna, samoin Suomen Spanieliliiton päänäyttelyn puheenjohtajana. Tällä hetkellä olen Suomen Kennelliiton hallituksen jäsen sekä ulkomuto- ja näyttelyasiaintoimikunnan pj. Edelleen Pohjoismaisen BSI toimikunnan jäsen sekä FCI show & show judges komitean jäsen.

Työkseni myyn palkintoruusukkeita sekä koira aiheista taidetta sekä lahjatavaraa. Minulla on Turun keskustassa Koira ja Eläin aiheinen galleria. Harrastuksiin kuuluvat tietenkin rotujeni kasvatustyö, koirataiteet sekä valokuvaus.

Evgeny Kuplyauskas Venäjä

Kuplyauskas on ollut tekemisissä koirien kanssa vuodesta 1978 lähtien. Perheessä on ollut useita erirotuisia koiria, mm. airedalenterrieri, saksanpaimenkoira, dobermanni, afgaaninvinttikoira, ranskanbulldoggi, englanninbulldoggi, snautseri, bernhardinkoira, venäjänspanieli, basset hound ja skotlanninterrieri. Hän aloitti tuomaritehtävät vuonna 1984 ja nykyisin hän on kaikkien rotujen tuomari sekä kansallinen käyttökoetuomari. Hän on arvostellut useimmissa Euroopan maissa (pitäen sisällään FCI:n Maailman- ja Euroopan Voittaja –näyttelyitä), Aasiassa, USA:ssa, latinalaisen Amerikan maissa sekä Oseaniassa. Ammatiltaan Evgeny on biologian tohtori erikoisalanaan koirien lisääntyminen. Hän pitää luentoja kynologian eri alueista sekä kirjoittaa aiheeseen liittyviä artikkeleita. Lisäksi hän on suorittanut Master of Business Administration –koulutuksen. Evgeny on Venäjän Kennelliton ulkomuototuomaritoimikunnan puheenjohtajana sekä yksi uusien tuomareiden opettajista ja arvostelukokeen vastaanottajista. Hän kuuluu myös Venäjän suurimpien näyttelyiden, Eurasia, Russia ja Golden Collar, toimikuntiin. Aktiivisesta toiminnastaan Venäjän Kennelliitossa hänelle on myönnetty liiton kultainen ansiomerkki ja Kennelliton presidentin kunniakirja. 

Jukka Kuusisto Suomi

Olen lapsesta asti ollut eläinhullu. Vuonna 1967 ostin ensimmäisen koirani, cockerspanielin, vanhempieni kielloista huolimatta. Seuraavana kesänä pääsin kennelpojaksi Ruotsiin bokserikenneliin ja seuraavana vuonna uudelleen – tällöin opin koirista todella paljon. Olen aina pitänyt kaikista koirista rotuun katsomatta ja siksi minulla onkin ollut useita eri rotuja. Olen kasvattanut kennelnimellä ”Lecibsin” mm. cockerspanieleita, suomenlapinkoiria, tiibetinspanieleita ja saksanpystykorvia. Ulkomuototuomariksi valmistuin vuonna 1986 ja arvosteluoikeuksia minulla on FCI:n ryhmistä 2,5,6,7,8,9 ja 10.