Royal Canin logo

Tuomariesittelyt T-Z

Saat esittelyn auki klikkaamalla tuomarin nimeä.

Hannu Talvi

Olen aloittanut metsästyksen ja koiraharrastuksen 1960-luvun lopulta. Tällöin sain myös ensimmäisen koirani, suomenpystykorvan. Kennelharrastukseni alkoi 1980-luvun alussa, jolloin omistin K&MVA suomenpystykorvauroksen Kimin. Suoritin myös eri metsästysmuotojen palkintuomarikortteja sekä linnunhaukkukokeiden ylituomarikortin. Ulkomuototuomarioikeuksia sain 1990 luvun alussa, nyt ryhmissä 5 ja 6 liki kaikki rodut ja olen laajentanut myös ryhmään 8. Koiria olen arvostellut kotimaan lisäksi Ruotsissa, Norjassa sekä Englannissa. Monia rotuja olen arvostellut myös rotujensa päänäyttelyissä. Kasvatan vaimoni Tainan kanssa terrierejä sekä eri pystykorvarotuja kennelnimellä Karahkan. Jämtlanninpystykorvia joita arvostelen tässä näyttelyssä, olen kasvattanut useita valiokoiria Suomeen, Ruotsiin että Norjaan.

Marja Talvitie Suomi

Olen viettänyt koko elämäni koirien kanssa. Vanhemmillani oli saksanpaimenkoiria ja myöhemmin pitkäkarvaisia bernhardinkoiria – yksi niistä oli jopa BIS-voittaja. Kun muutin pois kotoa, hankin lapinporokoiran ja tätä ihanaa rotua kasvatin vuosien 1966-1998 aikana kennelnimellä ”Toiskan”. Kasvateissani oli paljon muotovalioita ja monet kasvattini työskentelivät Lapissa poropaimenina. Myös suomenlapinkoiria minulla oli monien vuosien ajan. Kun muutimme Helsinkiin 1984 oli ajateltava toisenlaista rotua ja siinä vaiheessa kuvaan tulivat mukaan terrierit. Ensin skotlanninterrieri, joissa tein muutaman pentueen ja kasvateistani tuli sekä kansallisia että kansainvälisiä muotovalioita. Vuonna 1986 sain ensimmäisen dandie dinmontinterrierini ja yhdessä tyttäreni kanssa olen rotua kasvattanut kennelnimellä ”Winterway’s”. Omistamamme tai kasvattamamme koirat ovat saavuttaneet kansainvälisen muotovalionarvon, Euroopan Voittaja –tittelin sekä paljon Suomen muotovalion arvoja. Olemme vieneet dandeja USA:han, Italiaan, Ruotsiin, Saksaan, Alankomaihin, Englantiin ja Portugaliin. Minulla on ollut myös kaksi bouvieria Hollannista ja olen siinä rodussa teettänyt yhden pentueen. Tuomariksi valmistuin vuonna 1982 ja nykyisin olen kaikkien rotujen tuomari. Olen arvostellut kaikkialla Euroopassa, Australiassa, Meksikossa, Chilessä, Japanissa, Taiwanissa, Thaimaassa, Costa Ricassa ja Kanadassa. Olen arvostellut useissa FCI:n Maailman Voittaja- ja Euroopan Voittaja –näyttelyissä sekä Aasian Voittaja –näyttelyssä, BundesSieger –näyttelyssä Saksassa ja Amsterdamin Voittaja –näyttelyssä.

Olen toiminut useissa Suomen Kennelliiton luottamustehtävissä ja toimikunnissa, mm. hallituksessa vuosina 1996-2006 ja samoina vuosina Suomen Kennelliiton sekä FCI:n näyttely- ja ulkomuototuomaritoimikunnissa.

Harry Tast Suomi

Harry sai ensimmäisen koiransa vuonna 1963 ja ensimmäinen pentue syntyi vuonna 1968. Rotuna oli karkeakarvainen kettuterrieri ja kennelnimi ”Bonnie Step”. Vuonna 1982 kasvatustyöstä myönnettiin Vuolasvirta –palkinto. Tällä hetkellä Harryn kotona asustaa yksi sileäkarvainen kettuterrieri. Hän on toiminut monissa Suomen Kennelliiton luottamustehtävissä, mm. Kennelliiton hallituksessa, tulevaisuustoimikunnan puheenjohtajana, ja näyttely- ja ulkomuototuomaritoimikunnassa. Lisäksi hän on toiminut eri rotujärjestöissä ja paikallisissa kennelyhdistyksissä. Hän on arvostellut lähes kaikissa Euroopan maissa ja Aasiassa, Afrikassa, Australiassa ja Pohjois-Amerikassa. Koirien lisäksi Harryn harrastuksiin kuuluu ratsastus ja hevosten kasvattaminen. Hän on toiminut myös kouluratsastustuomarina sekä askellajituomarina.

 

Sarah Taylor Iso-Britannia

Perheeni on omistanut pembrokeja vuodesta 1963 ja cardiganeja 1980. Vuosien saatossa meillä on ollut 20 Englannin muotovaliota sekä useita muita huippuvoittajia sekä Iso-Britanniassa että muualla kennelnimellä ”Bymil”. Hiljakkoin toimme yhdessä Simon Parsonsin (Deavitte) ja Diana ja Gerald Kingin (Bimwich) kanssa USA:sta uros- ja narttupennun samasta pentueesta ja näillä koirilla aloitimme uuden linjan kasvattamisen kennelnimellä ”Oregonian” ja olemme saavuttaneet hyviä tuloksia. Arvostelin pembroket ensimmäisen kerran vuonna 1976 ja olen arvostellut sekä pembrokeja että cardiganeja usein Iso-Britanniassa, mm. Cruftsissa ja Welsh Corgi Leaguen näyttelyssä. Ulkomailla olen corgeja päässyt arvostelemaan Australiassa, Uudessa Seelannissa, Etelä-Afrikassa, Sveitsissä, Slovakiassa, Ranskassa, Saksassa, Alankomaissa, Tanskassa, Norjassa, Ruotsissa, Suomessa ja USA:ssa. Olen kuulunut Welsh Corgi Leaguen hallitukseen ja toimin sen puheenjohtajana vuosina 1996-1999. Olen myös Englannin Kennel Clubin jäsen.

Pekka Teini Suomi

Olen 52- vuotias ulkomuototuomari, jonka elämään koirat ovat kuuluneet aina. Hyvin nuorena aloitettuun metsästysharrastukseen liittyivät haukkuvat, ajavat ja noutavat koirat. Ensimmäiset omat koirat olivat beagleja ja niistä harrastus siirtyi suureen kiintymyksen kohteeseen, suomenpystykorvaan. Rotujärjestö – ja koiranäyttelytoiminta vei sitten aikanaan ulkomuototuomarikurssille, josta valmistuin 2001. Tällä hetkellä minulla on arvosteluoikeudet ryhmiin 4, 5, 6, 7 ja 8 sekä useisiin rotuihin ryhmistä 3 ja 10. Olen viime vuodet arvostellut n. 20 - 25 näyttelyn vuosivauhtia. Paitsi Suomessa, olen arvostellut myös Englannissa, Ruotsissa, Norjassa ja Kanadassa. Luottamustehtävistä mainittakoon toiminta Kennelliiton näyttely – ja ulkomuototuomaritoimikunnassa, Suomen Pystykorvajärjestössä, Satakunnan kennelpiirissä ja usein rotujen kouluttajatehtävissä. Olen toiminut useiden koiranäyttelyiden puheenjohtajana ja järjestänyt linnunhaukkukokeita sekä toiminut linnunhaukkukokeiden palkintotuomarina.  Omistan kennelnimen Reppukorven ja kasvatan pienimuotoisesti suomenpystykorvia ja pohjanpystykorvia. Kirjoitustyö ja valokuvaaminen on myös lähellä sydäntä ja kirjoituksiani sekä valokuvia on julkaistu metsästys – ja koira – alan julkaisuissa ja kirjallisuudessa.

Olen työskennellyt koko työurani hoitoalalla, ammatiltani olen mielenterveyshoitaja ja liikunnanohjaaja. Viimeiset kymmenen vuotta olen toiminut hoitoalan turvallisuuskouluttajana, vakituinen työpaikkani on Satakunnan sairaanhoitopiiri. Lisäksi toimin yksityisenä elinkeinonharjoittajana kyseisellä toimialalla.

Harrastuksiin kuuluu edelleen monipuolisesti metsästys ja monenlainen luonnossa liikkuminen sekä fyysinen harjoittelu aina kun aikaa sille vain jää.

Kirsi Tevalin Suomi

Koiraharrastukseni alkoi 1970-luvulla ensimmäisen oman koiran myötä, pätevöidyin kehätoimitsijaksi näyttelyharrastuksen sivussa ja 80-luvun alussa minusta tuli ulkomuototuomari, ensimmäinen arvosteltava rotuni oli bokseri. Ryhmä 2 on siis minun ”kotiryhmäni”, mutta erityiskiinnostukseni ja osaamisen syventäminen mastiffityyppisiin rotuihin on vienyt minut luontevasti pientenkin molossien maailmaan, jossa myös tunnen olevani kotona. Olen arvostellut noin 20 eri maassa. Rotujärjestötyötä olen tehnyt eri rooleissa harrastukseni alusta asti, tällä hetkellä jatkan boksereiden ulkomuototuomarikoulutuksesta vastaavana, menossa on varmaankin 15. vuosi.

Edustan Suomen Bokseriyhdistystä Suomen Kennelliiton valtuustossa. Olen omistanut tai osaomistanut yhteensä kymmenkunta bokseria, kotona niitä on ollut yhtä aikaa yleensä 1-3. Puolisoni kanssa kasvatimme muutaman bokseripentueen 90-luvulla, mutta kasvatustyön jätimme ajan puutteen vuoksi. Tällä hetkellä meillä on kaksi bostoninterrieriä.

Työskentelen vakuutus- ja finanssialalla, olen naimisissa ja meillä on abiturienttipoika. Harrastan matkailua, intohimoisesti lukemista ja kulutan paljon erilaista musiikkia italialaisesta oopperasta fadon kautta raskaampaan rokkiin. Rakastan elokuvia. Olen mukana vapaaehtoisessa diakoniatyössä ja harrastan Lions Club toimintaa.

Olisi vähättelyä sanoa, että ulkomuototuomarin tehtävä olisi minulle harrastus. Toki se sitä on, koska se ei ole ansiotyötä, mutta pikemminkin se on palava intohimo ja jatkuva oppimisprosessi, joka omalta osaltaan antaa iloa ja energiaa ja tekee minusta onnellisemman ihmisen.

Sue Thomson Iso-Britannia

Ensimmäiset kokemukset koirista sain vuonna 1962 kun aloin työskennellä Ryslip kennelissä. Siellä opetettiin tuolloin kasvatusta ja trimmausta, koirien näyttelyttämistä sekä se toimi myös karanteenikennelinä. Opettajiani olivat mm. Joe Cartledge, Jane Miller, Barbara Sedorski ja Mary Swash. Kiinnostuin koiranäyttelyistä ja sain 21-vuotissyntymäpäivänäni karkeakarvaisen kettuterrierin nimeltään Wyrecroft Seamaid ja mentyäni naimisiin aloimme mieheni kanssa harrastaa näyttelyitä todenteolla. Meillä oli karkeakarvaisia ja sileäkarvaisia kettuterriereitä, amerikancockerspanieleita ja boksereita. Valkoinen länsiylämaanterrieri tuli mukaan vuonna 1969 ja olen ylpeä saadessani sanoa, että olen tähän päivään mennessä kasvattanut 29 Englannin muotovaliota kennelnimellä ”Ashgate”. On myös viisi Englannin muotovaliota, joissa on mukana kennelnimeni ja useat kasvattini ulkomailla ovat saavuttaneet muotovalion arvoja. Luultavasti tunnetuimmat kasvattini ovat Ch Ashgate Sinclair, Ch Aristea Pilgrim to Ashgate ja Ch Ashgate Connel. Sinclair voitti 19 serttiä, Pilgrim 21 serttiä sekä Maailman Voittaja –tittelin. Connelin omistaa espanjalainen Jesus Pastor ja Connellin tilillä on 40 Best In Show –voittoa. Olen myös hyvin iloinen siitä, että kasvattamani urokset ovat olleet arvokkaita jalostusuroksia muille kasvattajille. Koirien arvostelun aloitin vuonna 1972, ensimmäiset sertit jaoin vuonna 1982. Arvostelen serttitasolla sekä valkoisia länsiylämaanterriereitä että skotlanninterriereitä.

Zena Thorn-Andrews Iso-Britannia

Zena esitti ensimmäisen kerran irlanninsusikoiraa vuonna 1968 ja ensimmäistä kasvattamaansa karkeakarvaista kääpiömäyräkoiraa vuonna 1970. Molemmista tuli kuuluisia muotovalioita. Siitä lähtien ”Drakesleat” –kennelistä on tullut 134 Englannin muotovaliota, joista 112 on karkeakarvaisia kääpiömäyräkoiria. Zena on ensimmäinen kasvattaja, jolla on missään rodussa ollut yli 100 Englannin muotovaliokasvattia kun tilastoja on vuonna 1873 alettu pitää. Hänen kasvattamansa hound-ryhmän koirat ovat voittaneet yli 800 serttiä, yli 50 ryhmävoittoa ja useita Best In Show –voittoja. Zena on kaikkien rotujen tuomari ja on tällä hetkellä ainoa tuomari Iso-Britanniassa, joka voi jakaa serttejä kaikille roduille. Hänellä on laaja kokoelma vanhoja koirakirjoja ja pitää kaikkien rotujen historian tutkimisesta. Hän toimii myös useassa rotujärjestössä ja koirakerhossa.

Unto Timonen Suomi

Ensimmäinen koirani oli karkeakarvainen kettuterrieri, sen jälkeen minulla oli venäjänvinttikoira ja kääpiöpinseri ja vuonna 1978 mukaan tuli whippet. Ensimmäinen whippetpentue kennelnimellä ”Woodbrooks” syntyi vuonna 1980. Kasvattejamme on viety 12 eri maahan ja kasvattimme ovat pärjänneet menestyksekkäästi sekä Suomessa että ulkomailla. Olemme myös kasvattaneet muutaman chihuahua –pentueen ja nykyisin meillä on myös lyhytkarvaisia kääpiömäyräkoiria. Ennen tuomariksi ryhtymistä esitin paljon ero rotuisia koiria ja se oli hyvin kehittävää ja opettavaista. Tuomariksi valmistuin vuonna 1994 ja nykyisin minulla on arvosteluoikeuksia ryhmistä 1,2,4,5,6,9, ja 10. Kotimaani lisäksi olen arvostellut Ruotsissa, Norjassa, Islannissa, Virossa, Latviassa, Venäjällä, Itävallassa, Belgiassa, Saksassa, Iso-Britanniassa, Irlannissa, Italiassa, Portugalissa, Puolassa, Gibraltarilla ja Australiassa. Meillä on koirien lisäksi kotona kääpiöluppakorvakani ja muutamia lintuja. Muihin harrastuksiini kuuluvat kouluratsastus ja maastoratsastus sekä puutarhanhoito.

Maureen Ward Iso-Britannia

Perheessäni on aina ollut koiria ja erään kerran minulta ja edesmenneeltä mieheltäni kysyttiin, jos voisimme toimia koiranäyttelyssä kehätoimitsijoina staffordshirenbullterrierikehässä. No, siitä se sitten lähti. Ensimmäinen staffi tuli vuonna 1970 ja näyttelyharrastuksemme alkoi 1970 –luvun alussa staffeilla ja 1986 hankimme ensimmäisen airedalenterrierimme. Arvostelin ensimmäisen kerran vuonna 1980 ja ensimmäiset sertit jaoin vuonna 1989 staffeille ja vuonna 2007 airedalenterrierieille. Arvostelen serttitasolla myös kääpiöbullterriereitä. Olen arvostellut staffeja sekä kotimaassani että ulkomailla. Cruftsissa arvostelin staffinartut vuonna 2011 ja olin erittäin mielissäni, kun rotunsa paras staffi sijoittui vielä ryhmässä kolmanneksi. Toimi East Midlands Staffordshire Bull Terrier Clubin rahastonhoitajana ja olen mukana myös yhdistyksen jalostustoimikunnassa. Kuulun myös Notts&Derby SBT Clubin hallitukseen, olen Midland Counties Airedale Terrier Associationin puheenjohtaja ja National Airedale Terrier Associationin presidentti. Olen erittäin otettu saamastani arvostelukutsusta ja odotan arvostelutehtävääni innolla.

Joao Vasco Pocas Portugali

Olen kasvattanut pyreneittenkoiria kennelnimellä ”Domaine de L’Ètoile” vuodesta 1987 alkaen ja olen lisäksi omistanut boksereita ja bernhardinkoiria. Olen toiminut Portugalin Newfoundlandinkoirayhdistyksen puheenjohtajana, Portugalin Tanskandoggiyhdistyksen ja Portugalin Bernhardinkoirayhdistyksen varapuheenjohtajana sekä Portugalin Bokseriyhdistyksen puheenjohtajana. Lisäksi kuulun Portugalin Kennelliiton jalostustoimikuntaan. Olen toiminut tuomarina kaikissa Euroopan maissa sekä USA:ssa ja Australiassa. Tuomarina olen toiminut vuodesta 1996 lähtien ja arvostelen kaikki rodut ryhmistä 2 sekä rotuja ryhmistä 1,5,8 ja 10.

Roberto Velez-Pico Puerto Rico

Roberto on ollut mukana koiraharrastuksessa jo neljä vuosikymmentä ja kaikkien rotujen tuomari hänestä tuli vuonna 1985. Hän on Puerto Ricon Kennelliiton toimitusjohtaja sekä kuuluu FCI:n näyttely- ja ulkomuototuomaritoimikuntaan. Ennen edellä mainittuja virkoja hän kasvatti ja kävi koiriensa kanssa näyttelyissä. Kennelnimellä ”Radesa” hän kasvatti mm. afgaaninvinttikoiria (joista hän oli kaikkein tunnetuin), briardeja, whippettejä, skotlanninhirvikoiria ja lakelandinterriereitä. Arvostelutehtävät ovat vieneet Velez-Picoa eri puolille maailmaa, mm. FCI:n Maailman Voittaja –näyttelyihin Perussa, Argentiinassa, Puolassa, Meksikossa, Portugalissa, Puerto Ricossa, Saksassa, Ranskassa ja Unkarissa. Etelä- ja Keski-Amerikan maiden lisäksi hän on arvostellut Ruotsissa, Suomessa, Tanskassa, Australiassa, Irlannissa, Kanadassa, Venäjällä, Espanjassa, Gibraltarilla, Ranskassa, Slovakiassa, USA:ssa, Kroatiassa, Sloveniassa, Islannissa, Uudessa Seelannissa, Turkissa, Kyproksella sekä Aasian maissa. Päivätyönään Roberto on töissä mainos- ja PR-toimisto Imagen Optimassa talouspäällikkönä. Toimiston asiakkaina on paljon korkean tason yrityksiä kuten Ray Ban.

Albert Wight Iso-Britannia

Aloitin koiraharrastukseni saksanpaimenkoiralla vuonna 1952. Myöhemmin olen omistanut ja kasvattanut kennelnimellä ”Sharval” shetlanninlammaskoiria ja saanut kaikissa kolmessa värissä aikaiseksi Englannin muotovalioita, mm. ensimmäisen koskaan blue merle –värisen valion Skotlannissa. Myös rodun serttiennätystä hallussaan pitävä koira on kasvattini ja kasvateissani on useita ryhmä- ja Best In Show –voittajia. Ch Sandpiper of Sharval oli ensimmäinen brittisheltti, joka voitti Best In Shown kaikkien rotujen näyttelyssä Iso-Britanniassa. Olen myös omistanut sekä näyttely- että koepuolella serttejä saaneen begalen ja pitkäkarvaisen chihuahuan, josta tuli muotovalio. Arvosteluoikeuksia minulla on n. 90:lle rodulle ja olen arvostellut Iso-Britanniassa ryhmäkilpailun 72 kertaa ja 18 kertaa Best In Shown. Olen arvostellut Cruftsissa Best In Shown vuonna 2003, sekä neljä eri ryhmää.  Arvostelumatkani ovat vieneet minua Australiaan, Barbadokselle, Belgiaan, Tanskaan, Irlantiin, Suomeen, Saksaan, Espanjaan, Alankomaihin, Islantiin, Italiaan, Japaniin, Luxembourgiin, Maltalle, Uuteen Seelantiin, Norjaan, San Marinoon, Sloveniaan, Etelä-Afrikkaan, Espanjaan, Ruotsiin, Arabiemiraatteihin ja USA:han. Kuulun Englannin Kennel Clubin työryhmään, joka tarkkailee uusien paimenkoiraryhmän tuomareiden työskentelyä.

Leif-Herman Wilberg Norja

Perheeni hankki ensimmäisen koiran, saksanpaimenkoiran, vuonna 1959. Kasvatimme ja kävimme näyttelyissä saksanpaimenkoirien kanssa kahdeksan vuoden ajan, kunnes toimme ensimmäisen welsh corgi pembroken Englannista. Meillä oli erittäin onnistunut alku uuden rotumme kanssa, koska ensimmäisestä corgistamme tuli Vuoden Koira Norjassa vuonna 1968. Kasvatustyömme on jatkunut siitä lähtien ja olemme kasvattaneet yli 100 muotovaliota ja 30 kansainvälistä muotovaliota. Suurin osa tuontikoiristamme on myös tullut valioiksi. Kun Norjan Welsh Corgi –yhdistys aloitti Vuoden Corgi –kilpailun vuonna 1974, joko kasvattamamme tai tuomamme koirat ovat voittaneet arvon 28 kertaa 17 eri koiran voimin.

Kasvateissamme on lukuisia ryhmä- ja Best In Show –voittajia ja kasvattejamme on tullut valioksi myös sellaisissa maissa, joissa rotu on todella kovatasoinen, kuten Englannissa, USA:ssa ja Australiassa. Kaikki koiramme tähän mennessä pohjautuvat juuri tuohon ensimmäiseen tuottamaamme pembrokeen. Koiraharrastukseni alkuaikoina minulla oli tapana esittää muiden ihmisten erirotuisia koiria, mm. villakoiria, boksereita, keeshondeja, whippettejä, kultaisianoutajia ja skotlanninterriereitä. Olen toiminut Norjan Welsh Corgi –yhdistyksessä erilaisissa viroissa ja Norjan Kennelliiton hallituksen jäsen olin vuosina 1996-2006. Olen ollut vastuuhenkilö Norjan ulkomuototuomaritoimikunnassa yli 20 vuotta ja olen Norjan edustaja FCI:n ulkomuototuomaritoimikunnassa sekä olen FCI:n näyttelytoimikunnan puheenjohtaja. Olen toiminut tuomarina vuodesta 1976 lähtien ja vuonna 2010 minulle myönnettiin kaikkien rotujen arvosteluoikeudet. Olen arvostellut ympäri maailmaa ja näyttelyiden joukossa on ollut useita FCI:n Maailman- ja Maanosa –näyttelyitä sekä rotukohtaisia erikoisnäyttelyitä.

Rainer Vuorinen Suomi

Rainer on kasvattanut pitkäkarvaisia collieita kennelnimellä ”Rainwood” ja hän on myös omistanut welsh corgi pembrokeja, saksanpaimenkoiria, cavalier kingcharlesinspanielin ja borderterrierin. Ennen tuomariksi valmistusta Rainer esitti useita ero rotuja. Hän on ollut useiden rotujärjestöjen puheenjohtaja ja toiminut useissa jalostustoimikunnissa. Suomen Kennelliiton hallitukseen hän kuului lähes 10 vuoden ajan. Rainer on kaikkien rotujen tuomari ja hän on arvostellut kaikissa maanosissa. Hän on arvostellut pitkäkarvaiset colliet kuuluisassa Cruftsin näyttelyssä.

Ligita Zake Latvia

Olen ollut koirien kanssa tekemisissä jo pikkulapsesta lähtien, sillä vanhemmillani oli lemmikkikoira. Kun se poistui joukostamme, vanhempani olivat sitä mieltä, että meille tulee bokseri, koska se oli mukavin kaikista koirista. Niinpä sain ensimmäisen puhdasrotuisen bokserin, kun täytin 12 vuotta. Olin onnekas, että sain hyvän näyttelykoiran, joten innostuin sekä näyttelyistä että palveluskoirakokeista. Siitä lähtien koirat ovat täyttäneet suurinta osaa, jollei kokonaan, elämääni. Olen kasvattanut monien vuosien ajan boksereita ja olin Latvian Bokseriyhdistyksen puheenjohtaja 1981-1995. Tällä hetkellä minulla ei ole koiria kotona. Ennen kuin valmistuin ulkomuototuomariksi, toimin tottelevaisuuskoetuomarina ja käyttökoetuomarina. Vuonna 1984 minusta tuli ulkomuototuomari ja vuonna 2012 minut nimettiin kaikkien rotujen tuomariksi. Tällä hetkellä työskentelen Latvian Kennelliitossa toimistopäällikkönä, kuulun Latvian Kennelliiton hallitukseen ja olen sen ulkomuototuomaritoimikunnan puheenjohtaja. Olen arvostellut suurimmassa osassa Euroopan maita sekä Australiassa, Japanissa, Filippiineillä ja Thaimaassa.